Om författaren

Jag heter Göran Rydell och kallar mig numera som frilansjournalist. Har bott på olika ställen, men är född och uppväxt i Karlskrona. I början av 1970-talet började jag jobba som telemontör, växelmontör och planerare för företagsväxlar inom Televerket. Efter några år tröttnade jag på att som planerare i Stockholm gå mellan företagen på Kungsgatan, Sveavägen och Birger Jarlsgatan. Kan nu i efterhand konstatera att jag fått en bred kunskap om Televerket genom att ha jobbat på olika befattningar inom verket.

Blev antagen till mediaprogrammet vid Kalix folkhögskola, och på den vägen är det. Efter min utbildning jobbade jag som lokalredaktör för Västernorrlands Allehanda i Sollefteå. Och bevakade bland annat elektrikerstrejken som var en riksnyhet under sommaren 1978. För att under hösten gå vidare till att jobba som informatör och personaltidningsredaktör för Uppsala teleområde. Under min tid som informatör arbetade jag med en intern nättjänst innan begreppet intranät hade fått sitt namn.

Efter tiden på Televerket drev jag nättjänsten Bulletin.se, med nyhetstjänster för näringsliv, konferens och turism. Jag kan bland annat se tillbaka på mina tio år som rese- och turismjournalist med resor runt om i världen.